'Gezegend' jubileum Flanelle Lepkes Ónger de twee Tores

19 dec 2016, 22:56 Nieuws
flanellef 1
De Sittardse damesvastelaovesclub de Flanelle Lepkes bestaat 2x11 jaar en dat moet natuurlijk in stijl - groots en meeslepend - gevierd worden. De dames zijn al maanden bezig met de voorbereiding van wat een legendarisch feest moet gaan worden.
Omdat ze erg veel belangstelling verwachten gingen de Lepkes op zoek naar een geschikte en originele locatie. Een grote tent bijvoorbeeld, zo eentje die momenteel op de schootsvelden staat. Na verloop van tijd bleek dat echter geen haalbare kaart vanwege een aantal praktische bezwaren en ook het weer zou roet in het eten kunnen gooien. In plaats van in een grote tent worden de feestelijkheden nu gehouden in een 'gloednieuwe' accommodatie: de tot multifunctioneel centrum (MFC) Ónger de twee Tores omgebouwde voormalige Gemmakerk in Sanderbout. "Een geschenk uit de hemel", volgens de Lepkes.
"De ruimte is prachtig, groot genoeg voor het aantal bezoekers dat we verwachten en bovendien zeer geschikt voor het programma dat we in gedachte hebben", zegt Pascalle van Elsen van de Lepkes. "Bovendien is het MFC via de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug over het spoor makkelijk te bereiken vanaf het grote parkeerterrein dat daar ligt."
lepkes-2014
De feestelijkheden zijn gepland in het derde weekend van 2017. Opzondag 15 januaristaat - net als in alle voorgaande 21 jaren - de traditionele en inmiddels wijd en zijd als beroemd, berucht, befaamd en altijd uitverkocht te boek staandeVrouluujzittingop het programma. "Mansluuj NEIT gewunsj!, de mannen zijn daar ook dit jaar niet welkom", klinkt het onverbiddelijk.
lepkes-2013
Toch worden de mannen niet helemaal geweerd, want ze zijn zeer zeker wél welkom opvrijdagavond 13 januaritijdens de grote feestavond'Vrunj van de Lepkes Laif': een spetterende muzikale avond, met op twee podia live muziek. Dat het jaarthema van de Flanelle Lepkes dit jaar "Gouwe Ouwe" is ziet u tijdens 'Vrunj van de Lepkes Laif' overduidelijk terug in de reeks artiesten die er optreden. Want naast "Gouwe Ouwe" vrienden zoals Trööt in de Gööt, TisNiksenTwurtNiks, 4Men4Women en De Desperado's zullen ook "Nieuwe Ouwe" als Fred Lloret & de Copacabana's en Loose van de partij zijn. Verder treden onder begeleiding van Big Band Time Out diverse gastartiesten van eigen bodem op, maar ook een aantal sterren uit de "Gouwe Ouwe" tijd. Wie dat zijn mogen we nog niet zeggen, maar het zijn niet de minsten!
Kaarten voor 'Vrunj van de Lepkes Laif' zijn te koop bij Limburg Hair, Stationsplein 11 in Sittard. De Vrouluujzitting is uitverkocht.
flanelluf-flanelle-lepkes