Jubileumeditie Geleense Oldtimer Parade kletsnat van start

06 aug 2023, 12:00 Nieuws
gop2023 25 img 7017
De 25e editie van de Geleense Oldtimer Parade ging vanochtend kletsnat van start met een toertocht door het Limburgse land..
Ook in Roermond zou vandaag een oldtimerevenement plaatsvinden, maar de Roermondse organisatie besloot het evenement vanwege het verwachte aanhoudende natte weer een week te verplaatsen. Oude Ambachten in Einighausen nam eenzelfde besluit.
Maar de jubileumeditie van de Geleense Oldtimer Parade ging gewoon door. En dus liep de Geleense markt ondanks de gestaag neerdalende regen vanaf 09:00 uur alweer snel vol met tal van tientallen jaren oude bolides en 'gewone' auto's, vaak met merknamen uit lang vervlogen tijden. Altijd weer mooi om te zien.
Vanwege het slechte weer waren er dit jaar echter amper toeschouwers naar de markt gekomen. Bij goed weer is de Geleense Oldtimer Parade altijd goed voor veel extra toeloop en volle terrassen in het Geleense centrum.
Overigens zou het zomaar kunnen dat dit mooie evenement geen 26e editie meer krijgt. De organisatoren - zelf ook niet meer de jongsten - zijn van plan om ermee te stoppen, nadat ze er een kwart eeuw met veel enthousiasme energie en tijd in gestoken hebben. Dat men naar opvolging zocht is toch al enige tijd geleden aangekondigd, maar tot op heden heeft zich niemand gemeld om het stokje over te nemen.