Kaartverkoop Plök & Vaerezitting start 16 december

14 dec 2022, 14:11 Nieuws
ruud rousseau nieuw sstadsprins sittard 2023
Op vrijdag 16 december aanstaande start om 11:00 uur de online kaartverkoop voor de Plök & Vaerezitting van Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.
Tijdens deze zitting, die op zaterdag 7 januari plaatsvindt in het Forum Theater aan de Engelenkampstraat in Sittard, wordt Ruud Rousseau geïnstalleerd als nieuwe stadsprins van Sittard. De op 12 november tot dit in Sittard verheven ambt uitgeroepene zal onder de naam Prins Ruud II de scepter zwaaien over het Marotteriek.
Voorafgaand aan de installatie voeren de Auwt Prinse hun Groosse Nómmer op, de ludieke act waarmee normaliter de voorgaande stadsprins wordt ingelijfd in de vereniging. Alleen: er was afgelopen jaar geen stadsprins, dus in te lijven valt er ditmaal niks. Dat maakt de Sittardse vastelaovesvierder natuurlijk alleen maar nieuwsgieriger naar wat de heren ex-hoogheden dan ook ditmaal op de planken zullen brengen.
Kaarten voor deze bijzondere carnavalszitting kosten 15 euro en zijnvanaf vrijdag 16 december 11:00 uurenkel online te koop op de website van het Forumtheater .