Keizerinnenfeest aan vooravond Alternatief Vogelsjeite

02 sep , 18:00 Nieuws
keizerin minouche heinemans
Komend weekend vindt in het centrum van Sittard het ludieke Alternatief Vogelsjeite plaats, dat 50 jaar geleden voor het eerst werd georganiseerd.
Zoals gebruikelijk viert de winnaar van het Alternatief Vogelsjeite daags voor de volgende editie het Keizersfeest. In dit geval wordt het een Keizerinnenfeest: aanstaande zaterdag 7 september viert ex-Miss Oktoberfeest Minouche Heinemans het feit dat ze op zondag 3 september 2023 twee keer de vogel afschoot.
Het Keizerinnenfeest wordt gehouden op de schootsvelden tussen Bibliotheek Ligne en de Begijnenhofwal. Op die locatie vindt een dag later het Alternatief Vogelsjeite plaats.
Het thema van het Keizersfeest, dat wordt georganiseerd door de ex-Missen Oktoberfeest, heeft als thema 'Ich hauwt van Zitterd!', geïnspireerd op het TV-spelprogramma ‘Ik hou van Holland’. Maar dan uiteraard ‘mit eine Zittesje sjlaag’. Laat je meenemen naar al het moois dat Sittard te bieden heeft: vastelaovend, Sint Rosa, Oktoberfeesten, oud-Sittardse spelen en nog meer en nog meer en nog véél meer.
De avond begint om 18:00 uur met een receptie ter ere van keizerin Minouche. Aansluitend begint om 20:00 uur de feestavond. Aan het programma wordt meegewerkt door Promilaasj, Spik & Span, DJacky en vele anderen.