Kerstevenement in Sittard moet extra bezoekers gaan trekken

17 jul , 12:00 Nieuws
kunstkerstboom markt sittard
In maart 2024 heeft een evaluatie over de afgelopen jaren en een vooruitblik naar de toekomst plaatsgevonden samen met winkeliers, horeca en stakeholders gericht op het kerstevenement.
Verlichting, sfeer/beleving, eenduidige aanpak en een ‘trekker’ op de Markt werden hierbij als belangrijke punten ter verbetering aangegeven.
Volgens Visit Zuid-Limburg hebben bezoekers en toeristen behoefte aan een stad waar het gezellig vertoeven is. Dit in tegenstelling tot de (over)drukte in steden als Maastricht en Valkenburg.
Doel is om met het kerstevenement vanaf eind november tot en met begin januari invullingen te geven aan het versterken van de leefbaarheid in het centrum van Sittard door het aantrekken van bezoekers en in te zetten op het centrum Sittard als recreatief belevingscentrum in de Westelijke Mijnstreek conform het vastgestelde detailhandelsbeleid en mede invulling te geven aan de Toekomstvisie 2030.
Concreet wordt gedacht aan het realiseren van een pittoresk kerstdorp, het organiseren van activiteiten voor jong en oud, uitbreiding van
feestverlichting en een kerstintocht. In samenwerking met lokale verenigingen, scholen, professionele partijen en inwoners wordt invulling gegeven aan dit lokale evenement.
Met een kwalitatief sterk evenement, nieuwe branding en goede promotie kan Visit Zuid-Limburg het kerstevenement in Sittard-Geleen opnemen en delen in zijn kersttips voor uitjes. Om meer bezoekers aan te trekken en te laten terugkeren, is extra budget nodig.
Doel is dat de gemeenschap het nieuwe kerstevenement na verloop van tijd ook (mee-)draagt.