Keuze voor Gemmakerk als mfa toegelicht

10 sep 2015, 21:35 Nieuws
gemmakerk sanderbout
Tijdens een informatieavond in de wijk Sanderbout heeft wethouder Leon Geilen (GOB) het voorstel van het college van B&W om een multifunctionele accommodatie (mfa) te vestigen in de voormalige Gemmakerk toegelicht.
De plannen om een nieuwe mfa te bouwen op de voormalige schoollocatie zijn door het college van B&W naar de prullenmand verwezen, omdat het door een aantal ontwikkelingen aantrekkelijk is geworden om daarvoor de Gemmakerk te gebruiken.
Zo vraagt het bisdom een lagere vergoeding voor het gebruik van de kerk. Door het karakteristieke gebouw aan te wijzen als gemeentelijk monument kan de gemeente voor de aanpassing en het wegwerken van achterstallig onderhoud aanspraak maken op provinciale subsidie. Hierdoor blijft een voor Sanderbout kenmerkend gebouw in stand en wordt tegelijkertijd de gewenste mfa gerealiseerd.
Het wijkplatform is tegen het aanwijzen van de Gemmakerk. Het vindt het oorspronkelijke nieuwbouwplan beter en op de lange termijn wat onderhoud betreft ook goedkoper. En de onderhoudskosten zullen toch op enigerlei wijze deels aan de gebruikers in rekening gebracht gaan worden, vreest men.
De beslissing over het voorstel van het College van B&W om in de Gemmakerk de gewenste multifunctionele accommodatie onder te brengen wordt op 1 oktober door de gemeenteraad genomen.