Kiek Oet bijeenkomst voor ondernemers Sittard-Geleen

03 aug 2023, 20:00 Nieuws
hanenhof geleen
Veiligheid is een zaak van ons allemaal maar criminaliteit is niet altijd meteen zichtbaar. En tegelijkertijd zit het steeds meer om ons heen.
In huurpanden met onduidelijke activiteiten, in winkels die nooit klanten hebben, in bedrijven die ineens op de markt verschijnen met onduidelijke financieringen.
Onderwereld en bovenwereld raken meer en meer met elkaar verweven. Heeft u wel eens een gevoel dat er iets niet klopt maar wat dan? En wat moet u ermee?

Samen naar 100% veilig, sluit u ook aan?

Samen met partners als de politie, het Openbaar Ministerie, de belastingdienst, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Limburg en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) pakt de gemeente ondermijning flink aan. In de afgelopen jaren hebben zijn er lokale regels gemaakt, krijgt de gemeente meer informatie over ondermijning en is de gemeente deskundig(er) geworden. Ook handhaven de gemeente waar nodig, worden signalen actief opgepakt en is de gemeente via het opwerpen van barrières weerbaarder gemaakt tegen criminele netwerken. In dat kader organiseert de gemeente op 25 oktober voor ondernemers een bijeenkomst over ondermijning.

Kiek Oet bijeenkomst

Tijdens deze ‘Kiek Oet’ bijeenkomst laat de gemeente aan de deelnemende ondernemers in Sittard-Geleen zien wat er gaande is en wat de gemeente ziet gebeuren. Tijdens de Kiek Oet bijeenkomst krijgt u te zien en ervaart u wat de signalen zijn van criminaliteit die u kunt herkennen in dagelijkse dingen. Hoe ziet een drugslab of een hennepplantage er nu eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben criminelen nodig om zoiets op te zetten? En u leert wat u zelf kunt doen als u zaken ziet waarvan u vermoedt dat er iets niet klopt.

Wat heeft u eraan?

Het gaat om de bescherming van uzelf en uw onderneming. Politie en gemeente kunnen dit niet alleen en zijn dus ook afhankelijk van signalen uit de samenleving.
De Kiek Oet bijeenkomst is een interessante avond waarin u een kijkje ‘achter de schermen’ krijgt en kunt netwerken met andere ondernemers.
De bijeenkomst vindt op woensdag 25 oktober aanstaande van 19:00 tot 22:00 uur (inloop rond 18.45 uur) plaats in de Hanenhof (Herenhof 2) in Geleen.