Kindante maakt nieuwe naam voor BS de Hoefer bekend

24 okt 2021, 12:00 Nieuws
kc de loft sittard
SGN
Onderwijskoepel Kindante heeft de nieuwe naam van de een jaar geleden van de Kleine Steeg naar de Berkenlaan in Ophoven verhuisde basisschool De Hoefer bekendgemaakt.
Met de verhuizing startte ook een nauwe samenwerking met kindpartner Spelenderwijs en MIK. In gezamenlijkheid werd daarna een nieuwe visie opgesteld. Die luidt als volgt: “We zijn een kindcentrum dat groot is in ontwikkeling en persoonlijk in aandacht. We kijken buiten de muren van ons kindcentrum en brengen buiten naar binnen. We ontdekken samen de wereld en de maatschappij en welke plek ieder hierin heeft. We bieden een veilige omgeving waar iedereen zich kan ontwikkelen. Fouten maken hoort bij onze ontdekkingstocht. We kijken naar wat ieder nodig heeft en zijn er voor elkaar. We zijn actueel en bij de tijd en spelen in op een steeds veranderende omgeving." En daarbij horen de bijbehorende kernwaarden Avontuurlijk, Dynamisch en Respectvol.
Volgens Stichting Kindante dekt de oude schoolnaam de lading niet langer en daarom is gezocht naar een nieuwe passende naam voor het kindcentrum aan de Berkenlaan. “Een naam met een diepere betekenis van open zijn, ruimte bieden aan, doorkijken, veel mogelijkheden biedend en vooral van samenhang.”
Het kindcentrum aan de Berkenlaan heet vanaf nuKC de Loft.