KinderzwerfboekStation bij Jenaplanschool De Vlieger te Sittard-Geleen

07 jun 2021, 20:15 Nieuws
jac vriens kinderzwerfboekenkastje de vlieger
De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens opende vandaag bij Jenaplanschool De Vlieger in Sittard-Geleen officieel het KinderzwerfboekStation.
Dat deed hij nadat hij aan verschillende groepen had voorgelezen. Bij het KinderzwerfboekStation kunnen de kinderen terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.
Intern begeleider Laila Wakrim is blij met het KinderzwerfboekStation bij de Jenaplanschool: "Wij vinden leesplezier en de mogelijkheid om te lezen heel belangrijk als school. Tijdens de lockdown was het voor de kinderen moeilijker om aan boeken te komen, zeker toen de bibliotheken en boekhandels ook gesloten waren. Nu kunnen alle leerlingen vrije toegang tot boeken krijgen die ze mee mogen nemen naar huis. Ook kinderen die niet vaak bij de bibliotheek komen of waarvoor de bibliotheek niet makkelijk bereikbaar is, kunnen nu zelf makkelijk aan leesboeken komen. Daarna kunnen de kinderen het boek weer ergens laten zwerven."

Wat zijn zwerfboeken?

Kinderzwerfboeken zijn te herkennen aan een zwerfsticker. De boeken zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!
Kijk voor meer informatie over Kinderzwerfboek op www.kinderzwerfboek.nl .