Knuffelhoek levende kerststal Wèntjerdruim Sittard razend populair

31 dec 2019, 12:15 Nieuws
levende kerststal 2019 knuffelhoek 1
De levende kerststal op de Markt in Sittard trekt elke dag veel publiek. Vooral op kinderen heeft de ruim opgezette en rond de grote kerstboom gepositioneerde stal een grote aantrekkingskracht.
De stal is een ontwerp van Josh en Anita Clemens uit Sittard, die op verzoek van de gemeente niet alleen zorgen voor de aanwezigheid van Maria en Jozef, maar die ook hun met hart en ziel verzorgde dieren beschikbaar stellen. Een stevige ezel, diverse geiten en schapen van verschillende rassen, een pony, lama's, alpaca's, twee prachtige dromedarissen en een kolossale kameel die duidelijk op hun gemak alle aandacht ondergaan en zo nu en dan echt staan te genieten als ze worden aangehaald.
Kinderen kunnen op een hoek aan de achterzijde van de stal in een afgeschermd gedeelte de dieren knuffelen. Het geheel is zodanig opgezet dat de grotere dieren zoals de dromedarissen, lama's en de kameel daarbuiten blijven en de kleinere dieren, zoals de Walliser Schwarzhalsziege (Wallische geit, voorste helft zwart en achterste helft wit) zelf kunnen kiezen of ze bij de kinderen willen komen. En die Zwitserse geiten blijken het bezoek net zo interessant te vinden als het jeugdige bezoek de geitjes.
clemens willische geit
Een van de Wallische geiten heeft afgelopen dagen een jong gekregen en is dus met moederschapsverlof. Het pasgeboren geitje is jammer genoeg nog te jong om zich te laten zien in de kerststal op de Markt.
Vandaag, op de laatste dag van het jaar, blijft de levende kerststal op de Sittardse Markt echter leeg. De dieren blijven veilig op stal opdat ze zo weinig mogelijk last van het eindejaarsgeknal hebben. Vanaf Nieuwjaarsdag tot en met zondag 5 januari zijn ze weer dagelijks van 12:00 tot 17:00 uur te zien in rond de kerststal op de Markt.
De schaatsbaan op de Schootsvelden is vandaag wel open. Daar kun je vanmiddag tot 18:00 uur schaatsen of iets eten en drinken in het gezellige en verwarmde horecapaviljoen.