Kom bij ons op de bank - opening cultuurseizoen

25 aug 2017, 10:14 Nieuws
de domijnen campagnebeeld bijonsopdebank2017 003
Voor de derde keer op rij opent De Domijnen op zaterdag 9 september van 12:00 tot 17:00 uur samen met een groot aantal cultuurpartners het Cultuurseizoen in Sittard-Geleen.
Met als titelKom bij ons op de bankworden bezoekers uitgenodigd om letterlijk op onze bank plaats te nemen voor culturele voorproefjes: op de route door de binnenstad staan veel banken uitnodigend klaar.

Opening cultuurseizoen in de binnenstad van Sittard

Bezoekers kunnen genieten van korte dans- en muziekoptredens, previews van schouwburgvoorstellingen en meedoen en meekijken bij workshops. In totaal zijn er meer dan 60 optredens en workshops.

Route

Vanaf de markt, met de eerste sneakpreviews én kans op mooie prijzen, loopt de route via het Tempelplein naar de podia bij Fee collective en lunchroom Leven met diverse dans- en muziekoptredens van cultuurpartners uit Sittard-Geleen; om tot slot terecht te komen op het plein bij Ligne dat bruist dankzij creatieve workshops en swingende muziek. Vanaf dit plein zijn alle locaties van De Domijnen goed te bezoeken: Bibliotheek, Filmhuis, Museum Hedendaagse Kunst. En via de brug over de beek is het Museum Historie en Archeologie makkelijk te bereiken.

Optredens

Op het hoofdpodium op de Markt treedt om 16.10 uur Nederpop All Stars op met Erik Mesie en Henk Temming. Eerder die middag is er alle gelegenheid om mee te zingen met Bella Italia en te genieten van de fantastische drum- én percussiesensatie Lucas van Merwijk en Gianna Tam. Op het plein bij Ligne zijn onder meer optredens van Gerard Alderliefste en Het Laagland.

Workshops

Meedoen en meekijken kan de hele middag bij de workshops: Keramiek, KUNSTcollage en monotype, Tafels bekleden, Textiel, Portret boetseren en Porselein decoratie.
Voor de workshops Portret schilderen, Trash percussie en Journaling, die alleen op bepaalde tijdstippen plaatsvinden, is inschrijving vooraf noodzakelijk.

Speciale app

Voor Kom bij ons op de bank (KBOODB) is een speciale app ontwikkeld met het volledige programma, te downloaden via de App store of de Google Play Store .