Komend weekend drie mooie activiteiten in centrum van Geleen

12 okt 2016, 18:16 Nieuws
geleen drie activiteiten
Aanstaand weekend valt er het nodige te beleven en te genieten in het centrum van Geleen. In een daarvoor op de Markt opgebouwd paviljoen vinden dan in twee dagen tijd drie totaal verschillende evenementen plaats.
Op zaterdag 15 oktober vindt tussen 11:00 en 17:00 uur de tweede editie plaats van Heel Geleen Bakt. Na de succesvolle en drukbezochte eerste editie van vorig jaar heeft de organisatie besloten het paviljoen dit jaar met 10 meter te verruimen. "Op deze manier kunnen we nog meer bezoekers verwelkomen", aldus Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen. Ook dit jaar is er weer een wedstrijd voor thuisbakkers aan het evenement verbonden. Vorig jaar ging het om de lekkerste cake, dit jaar draait alles om de lekkerste thuisgebakken vlaai.
Na afloop van Heel Geleen Bakt wordt het paviljoen omgetoverd tot een ware flower power omgeving, ideaal voor de beleving van een echte happening. Zes Geleense cafés hebben de handen ineengeslagen en organiseren samen een Happy Together Party! De band Concours Hippique brengt u terug in de hippietijd met hits van o.a. Van Morisson, The Beatles, The Rolling Stones & The Monkees. Na afloop kan er verder worden gefeest tijdens de afterparty's in de organiserende cafés.
Op zondag 16 oktober wordt - eveneens in het feestpaviljoen - de zesde editie van het culinaire evenement Gelaen Dat Mos Te Preuve gehouden. Daarmee verschuift dit evenement, dat in het verleden in het voorjaar werd gehouden en daarbij regelmatig door slecht weer werd geplaagd nu naar het najaar. U kunt er van 12:00 tot 20:00 uur terecht voor een overheerlijk tapasplankje, een broodje pulled pork, risotto met bospaddestoelen of een van de vele andere lekkere gerechten die zondag allemaal vers worden bereid door lokale horecaondernemers.
Zondag 16 oktober is tevens koopzondag en dan zijn de winkels in Geleen geopend van 12:00 tot 17:00 uur.