Koningsdag: doe een dikke trui en warme jas aan en red het Parkfestival!

25 apr 2017, 18:22 Nieuws
g90ze7sd0qx92l9nlru326p2x parkfestival
De organisatie van het Parkfestival in Sittard, dat 22 jaar geleden voor de eerste keer werd georganiseerd, roept iedereen die het festival ooit bezocht op om op donderdag 27 april een dikke trui en warme jas aan te trekken en naar het stadspark te komen.
Vorig jaar was het bar slecht weer en dreigde er zelfs storm tijdens het Parkfestival. Dit jaar zijn de weersverwachtingen opnieuw niet geweldig, met lage temperaturen en kans op wat regen.
Wie de afgelopen jaren het festival heeft bezocht zal er - zeker wanneer het mooi weer was - prima herinneringen aan hebben. Tal van vrijwilligers zetten zich jaarlijks in voor dit feest, duizenden bezoekers beleven er plezier aan.

Na een paar jaar met minder goed en zelfs ronduit slecht weer op Koningsdag - met 2016 als absoluut dieptepunt met kou, regen en de dreiging van storm - is het voor festivals als het onze nu zo’n beetje erop of eronder.

De organisatie krijgt behalve wat hulp in natura, zoals dranghekken, geen gemeentelijke subsidie en moet zichzelf bedruipen. Tijdens mooie jaren was er een goede opbrengst, die deels naar goede doelen ging en deels werd gebruikt voor de organisatie van het volgende Parkfestival. Maar door enkele voornamelijk 'dankzij' het weer tegenvallende jaren raakt het reservepotje nu leeg en staat het voorbestaan van het Parkfestival mogelijk op het spel...
Wilt u het Parfestival in stand houden? Wees er dan donderdag, ongeacht het weer, gewoon bij. Doe een dikke trui en een warme jas aan en geniet samen met al die anderen die het festival een warm hart toedragen van het programma, want dat mag er weer zijn!
Van 10:00 tot 18:00 uur bent u welkom in het stadspark aan de Vijverweg op hét jaarlijkse gezellige feest voor de hele familie onder de bomen, op het gras, tussen de kinderrommelmarktplaatsen, met muziek en spelletjes en lekker eten en drinken. Een heerlijke dag buiten met het hele gezin, waarop niets moet en heel veel mag. Misschien wel het állerleukste familie-uitje op Koningsdag!

Op het podium

Op het podium deze keer niemand minder dan de zeer talentvolle, ambitieuze en energieke band STATESMEN
, afgelopen jaar nog finalist in de bandwedstrijd Nu of Nooit. Mandy's Bitches
(met de in Sittard en omstreken wereldberoemde Mo'Jones en zangeres Mandy de Bruijn) en Jimmy the Bullet
(met topgitarist Bart Oostindie) strelen de oren en prikkelen de dans-benen. SLIM VitzKids
- de jongste top-bigband van Nederland - blaast je omver met hun talent en kunnen. Laat je ook verrassen door lokaal jong talent van de band Stagefright. En bovendien laten de piepjonge talentjes van OBS Aan de Meule nog van zich horen en laat dansstudio Dance On Fire ook wat zien. Genoeg om van te genieten onder het genot van een kop koffie, een pilsje en wat lekkers te eten erbij.

En verder

De hele dag kunnen de kinderen boomklimmen onder leiding van I-VY, op de rodeostier en ‘bungeetrampoline’. Ontspan in de heerlijke loungehoek, genaamd De ZITterd, waar je een echt vinyl plaatje kunt aanvragen bij DJ’s John en Ron in de Singles Bar. Laat het kroost zich uitleven met de diverse spellen op het terrein en slenter gezellig over de kinderrommelmarkt. Ook het Kootje Spek Theater is van de partij, speciaal voor prinsen, prinsessen, ridders en heksen van 0 tot 100 jaar. En de speciale Toiletdames zijn een spektakel op zichzelf. Je kunt ze overal in het park tegenkomen.
Het festival is gratis toegankelijk en de opbrengsten gaan naar kind-gerelateerde goede doelen in de regio, zoals Stichting Leergeld. Meer dan tweehonderd mensen zijn als vrijwilliger actief.