Koningsvogelschieten Stadssjötterie Sint Rosa Zitterd

28 aug 2022, 20:00 Nieuws
burgerschieten sint rosa 2
Op zondag 18 september aanstaande organiseert Stadssjötterie Sint Rosa Zitterd haar jaarlijkse Koningsvogelschieten.
Voor leden van de schutterij begint de dag om 09:30 uur met een feestelijke Schuttersmis in de St.-Michielskerk. De dienst wordt opgeluisterd door de Hofzèngesj uit Overhoven.
Tijdens dit jaarlijkse hoogtepunt van het schuttersseizoen wordt bepaald wie de nieuwe Koning wordt voor het seizoen 2023.
Om 13:15 uur worden onder de schietboom bij het verenigingslokaal in de Ursulinentuin aan de voet van de Dominicanenwal de eerste schoten gelost door Burgemeester Hans Verheijen, Deken Rob Merkx en de regerende koning van Stadssjötterie Sint Rosa Zitterd. Daarna gaan de schutters onderling de strijd aan om de koningstitel.
Daarna wordt er gestreden om de titel Burgerkoning 2022-2023. Aan deze schietwedstrijd mag iedereen van 18 jaar en ouder meedoen, op vertoon van een geldig paspoort of ID-kaart of rijbewijs.
Voor de jeugd van 8 tot 18 jaar staat de titel Jeugdkoning der Stadssjötterie Sint Rosa Zitterd 2022-2023 op het spel. Deelname alleen met toestemming van hun ouders en op vertoon van een geldig paspoort of ID-kaart.