Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven blikt terug

17 jul , 14:00 Nieuws
aurora 160 jaar
De vereniging, die dit jaar maar liefst 160 jaar bestaat, kijkt terug op het eerste deel van dit kalenderjaar.
Een jaar waarin 160 jaar vereniging, muziek, broederschap en vriendschap natuurlijk de boventoon voeren.
Aurora begon haar feestjaar met een nieuwjaarsborrel, waar de eerste plannen voor de rest van het jaar gepresenteerd werden, samen met een fonkelnieuw logo. Dit logo representeert zowel de historie, als de vernieuwing die de club doormaakt. Onder het motto ‘al 160 jaor de roaje draod väör awt en jongk’ weet de Grevenbichtse vereniging namelijk op muzikaal niveau steeds de lat hoger te leggen, daarbij elke leeftijdscategorie aan boord te houden en te innoveren in de uitvoering. Ook een samenwerking met de brouwerij Aspro Brews werd opgestart; samen brengen ze dit jaar 3 speciaalbieren uit die de geschiedenis van Aurora weerspiegelen. Twee van deze bieren; ‘Ammezjuur’ en ‘De Vaan’ zijn al te koop via de website van de vereniging www.khaurora.nl.
Innovatie en daarbij een nieuwe samenwerking kwamen direct tot uiting in april van dit jaar tijdens het concert ‘Aurora on the Menu’, waar het harmoniekorps de brug sloeg tussen klassieke blaasmuziek en popmuziek, samen met de coverband The Menu en sopraan Jenske Wijshoff. In een goed gevuld Fortuna-stadion ging het dak eraf!
Ook tijdens het jaarlijkse Pinksterfestijn BeegPink in Grevenbicht waren de vrijwilligers van Aurora druk in de weer om de Pinksterdagen in Grevenbicht tot een succes te maken. Naast het werken tijdens de festiviteiten werd natuurlijk de Pinksterprocessie gelopen, waar de harmonie zeer mooi uit de verf kwam. Daaraan voorafgaand werd op Pinksterzondag nog een keer door de straten van ‘Beeg’ getrokken, waarbij de ‘aw hermenie’ er ook piekfijn op stond en enkele jonge muzikanten voor het eerst met de vlag meeliepen.
In het opleidingstraject van de vereniging werden natuurlijk ook diverse initiatieven opgepakt. Zo heeft de jeugd meermaals met succes deelgenomen aan diverse solistenconcoursen in de regio. Een speciale vermelding is er voor Femke van Nuil, die het met haar klarinetspel wist te schoppen tot de ‘Finale Jonge Solisten’, waar ze met 90 punten een eerste prijs met lof der jury bij elkaar speelde. Het opleidingsorkest speelde zeer verdienstelijk tijdens het Jeugdmuziekfeest in het Kasteelpark in Born en er is een nieuw ‘opstaporkest’ in het leven geblazen, waarbij de allerjongsten spelenderwijs in aanraking komen met de harmonie en muziek maken.
Een speciale benoeming mag er zeker ook zijn voor het Nuuj Talentorkest Maasvallei, het samenwerkingsverband met Concordia Obbicht. Hier krijgen mensen de kans om op latere leeftijd nog een muziekinstrument te leren spelen. Het initiatief draait op volle toeren. Zo waren er dit jaar meerdere uitvoeringen en er wordt steevast iedere week gerepeteerd door de ‘nuuj talenters’.
Het vaste ‘reguliere’ programma stond ook weer op de agenda. Zo werd door het harmoniekorps en de drumband deelgenomen aan het Maasgouwtoernooi, waar zeer verdienstelijk gemusiceerd is. Kort hierna startten de voorbereidingen voor de Taptoe Born, waar de vereniging met wederom een vernieuwde show ook het publiek wist te enthousiasmeren en amuseren.
Aurora zit absoluut niet stil, zoals te lezen is. Het komende half jaar na de zomer zit ook weer lekker vol muzikale activiteiten voor de muzikanten. Zo staat in oktober een duo-concert op de agenda met fanfareorkest Brass-aux-Saxes in Westerlo (BE). Ook spelen alle geledingen (opleiding, drumband en korps) nog een jubileumconcert richting het einde van het jaar, waarvoor de voorbereidingen in volle gang zijn.
Maar eerst is het tijd voor een welverdiende vakantie voor de muzikanten. Hou de vereniging zeker in de gaten, want er staan mooie dingen op de planning. Aurora hoopt iedereen van harte te mogen begroeten bij een van de komende activiteiten de rest van dit jubileumjaar.