Koninklijke onderscheiding voor Nicole Teeuwisse-Pieters uit Sittard

16 jun 2023, 14:00 Nieuws
lintje voor nicole teeuwisse pieters
Burgemeester Verheijen heeft op vrijdag 16 juni een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Nicole Teeuwisse-Pieters uit Sittard. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Teeuwisse-Pieters zet zich als tandarts-geriatrie, ook wel ouderentandarts genoemd, in voor de kwetsbare, oudere patiënt in Zorgcentrum Lemborgh en Zuyderland Medisch Centrum. Ook is zij als tandarts-geriatrie verbonden aan het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT). Daarnaast is zij de initiatiefnemer voor ‘Consult aan huis’, waarbij kwetsbare ouderen thuis door de tandarts worden bezocht. Ook is ze actief als gastdocent.
Bovendien is mevrouw Teeuwisse-Pieters als trainer betrokken bij het programma ‘Samen Dementievriendelijk’, een initiatief van Alzheimer Nederland in samenwerking met het ministerie van VWS. Mevrouw Teeuwisse-Pieters is actief voor ParkinsonNet. Als adviseur/bestuurslid is zij betrokken bij het Centraal Overleg BIJzondere Tandheelkunde (Cobijt).
De uitreiking vond plaats op 16 juni 2023 bij Zorgcentrum Lemborgh in Sittard. Toen vierde mevrouw Teeuwissen-Pieters haar afscheid ter ere van haar officiële pensioen.