KWF ondersteunt kankerpatiënten Zuyderland en Hospice Daniken

23 dec 2020, 14:15 Nieuws
toon hermans huis paardestraat sittard
KWF Kankerbestrijding heeft financiële steun toegekend aan lokale projecten in gemeenten waar in 2020 een Samenloop voor Hoop, een 24-uurs-wandelevenement, zou worden georganiseerd.
Voor de afdeling Oncologie van Zuyderland Medisch Centrum is een bedrag beschikbaar gesteld van € 4.134 om muziekkussens aan te kunnen schaffen. En Hospice Daniken heeft € 3.345 ontvangen voor de aanschaf van een grote tuinset.
“Vanwege corona kon de geplande Samenloop voor Hoop in Sittard-Geleen in juni van dit jaar niet doorgaan, en is er dus ook veel minder geld opgehaald”, aldus Jan Dols, voorzitter Samenloop voor Hoop Sittard-Geleen. “Onverwacht ontvingen Zuyderland het fantastische bericht dat KWF de ingediende projecten van Zuyderland toch kon ondersteunen.”
Samenloop voor hoop is blij met de steun die KWF Kankerbestrijding heeft toegekend aan deze twee projecten binnen Zuyderland.
Tevens is er een bedrag van € 7.797 (dat is 20 procent van de voorlopige opbrengst) alvast aan het Toon Hermans huis in Sittard-Geleen overgemaakt.