‘Laat je tenen spreken: een statement tegen haat’

07 sep , 16:00 Nieuws
teennagels witlakken
Afgelopen week ging op social media een filmpje viraal waarin een jongen wordt geconfronteerd met homohaat, enkel omdat hij witte nagellak op zijn tenen draagt.
Dit incident zette veel mensen aan het denken over de hardnekkige vooroordelen en haat waarmee mensen te maken krijgen, simpelweg omdat ze zichzelf willen zijn. In het radioprogramma Kletsklank op Doorstart Radio besloten de dj’s een krachtig statement te maken tegen haat en vóór vrijheid van expressie, ongeacht uiterlijk of persoonlijke keuzes.
Presentator Michel van Dijke en zijn tafeldames hebben tijdens de uitzending hun tenen wit laten lakken als teken van solidariteit en steun. Ze roepen luisteraars op om hetzelfde te doen: “Samen kunnen we laten zien dat anders zijn een kracht is, iets om te vieren, niet om te haten,” aldus Van Dijke.
Zaterdag 21 september staat in het teken van Vrijheidsklanken, een speciale uitzending die plaatsvindt in de Out of the Box TV Studio in Born. Van 07:00 uur ’s ochtends tot 19:00 uur ’s avonds wordt een livestream uitgezonden, vol inspirerende gasten en muzikanten uit Limburg, Syrië en Oekraïne. Deze uitzending is een viering van diversiteit, inclusie en vrijheid, en is live te volgen via www.outoftheboxtv.nl.
De oproep van Van Dijke: “Doe mee, lak je teennagels wit en laat zien dat liefde en vrijheid altijd winnen van haat!”