Lachen met eenakters in centrum Sittard

08 jul , 18:00 Nieuws
scene wagenspel kraakpandj
Zaterdag kon het winkelend publiek in Sittard genieten van optredens twee rondtrekkende theatergezelschappen.
Het Limburgs Toneel Sittard, dat dit jaar honderd jaar bestaat en Sint Donatus uit Nuth brachten beide een kluchtige eenakter. De voorstellingen werden op wisselende plekken in de binnenstad
Sint Donatus speelde de door Quincy Grootjans geschreven klucht Mien Groeëtste Sjat, een stuk over een oudere heer die vreesde niet lang meer te zullen leven en waarmee een kijkje werd gegeven in zijn vroegere liefdesleven.
Het Limburgs Toneel bracht met Kraakpandj een hilarisch stuk op de planken van de wagen. De voorstelling bracht de kijker terug naar het roerige jaar 1980. Het jaar waarin koningin Juliana afstand deed van de troon en prinses Beatrix haar opvolgde. Het jaar ook waarin krakersrellen schering en inslag waren. De wat ouderen onder het publiek zullen zich ongetwijfeld nog de slogan Geen woning, geen kroning herinneren. Een jong stel, dat in een kraakpand woont, krijgt bezoek van de ouders die weleens willen zien waar dochterlief woont. Dat bezoek leidt tot de nodige komische verwikkelingen.