Lek in Julianakanaal - 'Dweilen met de kraan open'

03 nov 2016, 7:01 Nieuws
hitsberg obbicht wateroverlast 2
Tijdens baggerwerkzaamheden in het Julianakanaal ter hoogte van Obbicht is een lek in de kanaalbodem ontstaan met als gevolg dat een aantal woningen aan de Hitsberg sinds september te kampen heeft met wateroverlast.
Door de lekkage is het grondwaterpeil in de omgeving van het kanaal flink gestegen. Wanneer het lek is ontstaan is niet bekend, wel - zo werd in september al gemeld - zou het lek gelokaliseerd en gedicht zijn.
Bewoners geven nu bijna twee maanden later aan dat ze zich zorgen maken en dat ze de overlast die zij hebben beu zijn. Er treedt namelijk nog steeds water binnen in hun kelders zeker, als hun eigen pompen worden uitgezet. Dit ondanks de melding dat het lek gedicht zou zijn. Daarnaast geven bewoners aan dat ze zich zorgen maken over de gevolgen voor de aanwezige bodemverontreiniging achter de woonwagenlocatie.
Raadslid Marcel Claessens heeft namens het GOB vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over de situatie aan de Hitsberg. Zo heeft hij gevraagd naar de huidige stand van zaken, welke stappen er reeds genomen zijn en welke stappen er nog worden ondernomen. Ook de bodemverontreiniging, de aanpak hiervan en de informatievoorziening richting inwoners maken deel uit van de gestelde vragen.
hitsberg obbicht wateroverlast 1