Lekkerste huisgebakken wafel komt uit Heerlen

30 sep 2017, 18:57 Nieuws
heel geleen bakt 2017 inzendingen wafels
Zaterdag werd in een paviljoen op de Markt in Geleen de derde editie gehouden van Heel Geleen Bakt.
Ondanks het belabberde weer wist het publiek de bakkerstent prima te vinden. Er was dan ook de hele dag veel aanloop van mensen die zich er een vers gebakken oliebol, een warme pizzapunt, een stukje ter plekke versgebakken vlaai of een andere bakkerslekkernij lieten smaken. En voor de chocoladeliefhebbers was chocolatier Rousseau aanwezig.
Net als bij de eerste twee edities was er ook ditmaal een wedstrijd voor het publiek. Waren dat in de eerste en tweede editie achtereenvolgens de lekkerste thuis gebakken cake en de lekkerste thuis gebakken vlaai, dit jaar ging het om de lekkerste thuis gebakken wafel. De inzendingen - dan waren er zo'n 25 - werden vanochtend ingeleverd en vervolgens geproefd door een vakjury, bestaande uit Harry Honings, Hub Kusters en Piet Gardeniers en een consumentenjury. De wafels werden onder meer beoordeeld op beet, kleur, vorm en natuurlijk de geur en de smaak.
Samen kwamen vak- en consumentenjury tot het oordeel dat de wafels van mevrouw Hupperets uit Heerlen de beste waren. De 79-jarige mevrouw Hupperets bakt haar wafels altijd volgens een recept van háár grootmoeder en dat is vandaag de dag nog steeds goed voor veel waardering. Tweede werden de wafels van mevrouw Offermans uit Geleen en mevrouw Van der Werf uit Landgraaf legde beslag op de derde prijs.
Kinderen mochten zich uitleven met het versieren van knapkoeken en voor elk kind dat een versierde knapkoek inleverde was er een prijs.
heel geleen bakt 2017 knapkoeken versieren