Lesje respect met de wethouder

13 nov 2015, 16:20 Nieuws
respect wethouder leon geilen aan de meule
In het kader van de Week van Respect bezochten wethouders Leon Geilen en Bert Kamphuis vrijdag een aantal basisscholen in de gemeente.
Leerlingen van klassen van BS De Kluis, de Hoefer en Aan de Meule gingen elk met een wethouder het gesprek aan over respect.
Respect heeft alles te maken met hoe je met elkaar omgaat, en hoe je met spullen van andere mensen omgaat. "Mensen aankijken als ze tegen je praten", of "Niet onderuitgezakt op je stoel zitten alsof het je allemaal niet interesseert" en "ouderen en onbekenden netjes aanspreken met U, behalve opa en oma, want die voelen zich dan oud", waren wat openingszinnetjes van leerlingen.
Maar al snel ging het dieper en kwamen onderwerpen aan bod zoals ruzie met klasgenootjes, uitgescholden en geslagen worden op het voetbalveld, pesten, maar ook situaties in de thuisomgeving die alles met respect - of liever gezegd het ontbreken daarvan - te maken hebben. En het was iedereen duidelijk hoe pijnlijk het kan zijn als je zelf door anderen zonder respect wordt behandeld.
Na de les waren alle kinderen het over een ding eens: respect voor elkaar en elkaars gevoelens is heel erg belangrijk. "Behandel een ander zoals je zelf ook graag behandeld zou willen worden!"