Lessen in omgaan met geld

21 mrt 2016, 17:50 Nieuws
diploma week van het geld
Afgelopen week was de Week van het geld, een landelijke thema-week in het basisonderwijs om kinderen verstandig met geld te leren omgaan.
Is sparen moeilijk? Is een mobieltje gratis en wat kost dat bellen nou? Spaar je eerst of leen je geld om een fiets te kopen? Zomaar wat vragen die aan de orde kwamen tijdens de lessen die tijdens de week werden gegeven.
Afgelopen vrijdag sloten Mike E en Spike Y de themaweek af met een toneelvoorstelling. Deze coole dudes brachten een educatieve kindershow over omgaan met geld, met muziek, een quiz en een educatief en interactief verhaal. De voorstelling, die werd bijgewoond door wethouder Astrid Verblakt, werd gegeven aan leerlingen van Aan de Meule en De Hoefer.
De gastlessen, die tijdens de Week van het geld werden gegeven aan de bovenbouwklassen van basisscholen Aan de Meule en De Hoefer, werden verzorgd door de Kredietbank Limburg. De afdeling sociale zaken van de Gemeente Sittard-Geleen heeft het project mogelijk gemaakt in het kader van haar preventiebeleid.