Levende standbeelden stalen de show tijdens dag 2 Inspired Shopping

02 nov 2023, 10:00 Nieuws
orang oetan 2023 11 01 cms inspiredshopping rockateer logo 028
Gisteren, op woensdag 1 november, werd de Rooms Katholieke feestdag Allerzielen gevierd en kreeg het centrum van Sittard veel bezoek uit België en Duitsland.
Want de Belgen en de Duitsers hebben met Allerzielen een vrije dag. En daar haakte\n Centrum Management Sittard samen met de ondernemers van de Sittardse binnenstad op in met de tweede dag van Inspired Shopping.
Op de eerste dag, afgelopen zondag, stond Inspired Shopping in het teken van Halloween. Met Allerzielen stonden er tien levende standbeelden verspreid over de Sittardse binnenstad en die trokken het nodige bekijks. Herkenbaar voor de stripliefhebbers was Obelix, met menhir en hondje Idefix. Verder was er verwondering over de vaak 'levensechte' standbeelden, zoals de orang-oetan op de Putstraat. De volwassen bezoekers konden de humor van (het borstbeeld van) T.N.T. Lontje wel waarderen. Jonge kinderen keken vol verbazing toe. Ze vonden de beelden prachtig en vaak ook grappig. Het winkelend publiek kreeg wat lekkers aangeboden, kinderen konden gratis poffertjes krijgen en marsh mallows roosteren boven een houtvuur. Bovendien konden ze lampionnen versieren, die ze mee naar huis mochten nemen.
Bas Smeets van Rockateer maakte de foto's van de fotoreportage die u kunt bekijken door op de foto boven dit bericht te klikken.