Lezing Jos Bours: Opeens geen grenzen meer

25 apr 2022, 12:00 Nieuws
jos bours lezing filmhuis de domijnen
Schrijver Jos Bours geeft op 17 mei om 19:30 uur in Filmhuis De Domijnen een lezing over zijn nieuwste boek Opeens geen grenzen meer.
Het boek gaat over angst, geweld en (vrouwen)haat bij Duitse mannen na de Eerste Wereldoorlog. De schrijver bespreekt dit thema in relatie tot de huidige tijd.
Jos Bours (*Schinnen 1946) schreef na zijn pensionering twee romans, die zich in Zuid Limburg afspelen: De jongens van het Glaspalei s (2014) en Duvelsprie (2018).
In zijn nieuwste boek dat in mei 2022 verschijnt, Opeens geen grenzen meer , onderzoekt hij wat gewelddadige Duitse jonge mannen na de Eerste Wereldoorlog kan hebben bezield. Bij dat onderzoek viel hem iets op: hij trof geweldfantasieën tegenover de oudere generatie en - opvallend veel - vrouwenhaat aan niet alleen bij bijvoorbeeld extreemrechtse vrijkorpsofficieren, maar ook bij anarchistische en linkse kunstenaars als Brecht, Dix en Grosz, toch bepaald geen nazi’s avant la lettre.
In zijn lezing op 17 mei met het nodige beeld- en muziekmateriaal zal de schrijver uitgebreid ingaan op dit thema. De avond is georganiseerd in samenwerking met Boekhandel Krings. Er is gelegenheid tot het aankopen van boeken en een signeersessie na afloop.
Tickets verkrijgbaar via www.dedomijnen.nl/bibliotheek .