Li Lefébure opent vernieuwde schoolbibliotheek Jenaplanschool De Vlieger

14 jun 2021, 20:10 Nieuws
opening schoolbieb de vlieger
Feest bij Jenaplanschool De Vlieger in Sittard-Geleen. Na de opening van het KinderzwerfboekStation is nu óók de vernieuwde schoolbibliotheek officieel geopend.
Schrijfster Li Lefébure kwam de eer toe de openingshandeling te verrichten nadat zij een voordracht had verzorgd aan de verschillende groepen. De kinderen kunnen hier vanaf nu terecht om boeken te lenen.

De wereld naar binnen halen!

Leerkracht Judith Knapp-Brouns is trots op de vernieuwde schoolbibliotheek. “Met behulp van ouders en de plaatselijke boekenzaak Krings hebben we dit voor elkaar gekregen. Vanuit de Jenaplanvisie werken we met wereldoriëntatie thematisch en zonder lesmethode. Informatie opzoeken hoort erbij en een vernieuwde bibliotheek met nieuwe en aansprekende boeken stimuleert, motiveert en nodigt uit tot opzoeken en lezen met een boekje in een hoekje.”
Vanuit het eigenaarschap uit de Jenaplanvisie en het belang van ervaren, ontdekken en onderzoeken worden er nog mooie plannen besproken om de kinderen deelgenoot te maken in het beheer van de schoolbibliotheek. “We doen het samen!”