Limbrichtse Kasteelbuurt zamelt weer in voor de Èngele van Zitterd-Gelaen

06 dec 2020, 16:10 Nieuws
voedselbank krat levensmiddelen
Voor het zesde jaar op rij zetten de bewoners van de Kasteelbuurt in Limbricht zich in december in om houdbare voedingsmiddelen in te zamelen voor de Èngele van Zitterd-Gelaen.
De Èngele van Zitterd-Gelaen (EVZG) zijn als een soort van achtervang voor de Voedselbank actief om mensen die acuut in de problemen zitten te voorzien van materiële steun, bijvoorbeeld in de vorm van huishoudelijke spullen en kleding. Mensen die op de wachtlijst staan voor hulp van de Voedselbank kunnen er terecht voor voedselpakketten.
December is als feestmaand bij uitstek een maand waarin inzamelingsactiviteiten worden ondernomen om de EVZG te helpen helpen. De Kasteelbuurt in Limbricht doet dit op eigen initiatief nu al voor het zesde achtereenvolgende jaar. En zeker in deze tijd is hun inzet zeer welkom.
De inzamelingsactie van de Kasteelbuurt in Limbricht wordt gehouden op de volgende data en tijden:
  • woensdag 9 december van 18:00 tot 20:00 uur;
  • donderdag 10 december van 18:00 tot 20:00 uur;
  • vrijdag 11 december van 18:00 tot 20:00 uur;
  • zaterdag 12 december van 18:00 tot 20:00 uur.
Spullen kunnen dan worden afgegeven op hetinzamelingspunt in de Van Breylstraat (ter hoogte van nummer 14). Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen. Kom dus zoveel mogelijk alleen.
De volgende spullen zijn zeer welkom:macaroni/spaghetti, pastasaus, rijst, aardappelpuree, zoet broodbeleg (jam, pindakaas, chocoladepasta, stroop, hagelslag), houdbare zuivel in pakken, groenten en fruit (liefst in blik), kaas, smeerkaas, smeerpaté (liefst in blik), boter, waspoeder, wc-papier, tandpasta en tandenborstels, deodorant, zeep, shampoo, luiers (maat 4/5), kleding en schoenen.
Voor meer informatie kunt u bellen met Ben Haustermans (0613525912) of Manon Meurders (0628258810).