Limburgs beste jonge solist komt uit Grevenbicht

29 jun 2017, 8:01 Nieuws
french horn hoorn sadie hernandez cc by 20 inzet camiel lemmes foto bart tegels
Verleden weekend heeft de 17-jarige Camiel Lemmens, hoornspeler bij Koninklijke Harmonie Aurora in Grevenbicht-Papenhoven, een haast onmogelijke prestatie geleverd.
Vrijdagmiddag begon het weekend met een solistisch optreden met Philharmonie Zuid o.l.v. dirigent Jan Cober bij muziekcentrale Adams in Thorn. Zaterdagavond bespeelde hij de lyra tijdens Taptoe Born. Zondag vroeg in de avond mocht hij nogmaals met Philharmonie Zuid het Morceau de concert van Camille Saint-Seans vertolken in de druk bezochte St. Christoffel kathedraal in Roermond.
Nadat het concert om half acht was afgelopen ging de tour verder naar Heel, waar hij om kwart voor negen het podium mocht betreden in de Finale Jonge Solisten, georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen. Daar speelde hij in de 1e divisie virtuoos het Concerto Opus 8 van Franz Strauss, dat door de juryleden Jos van de Braak en Fried Dobbelstein werd beloond met 94.5 punten met lof der jury.
Met deze score werd Camiel algeheel winnaar van de Finale Jonge Solisten. Naast een zware bronzen wisseltrofee en twee medailles kreeg hij de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht, een solistisch optreden tijdens de LBM Concertconcoursen én een solistisch optreden met het Limburgs Jeugdorkest aangeboden.
Daarnaast zal hij dit jaar voor de vierde maal special guest zijn bij het programma LEF!. Sef Thissen, presentator van LEF!, vond dit zo opmerkelijk dat hij Camiel aanbood om volgend jaar voor de tweede maal een solo te spelen tijdens Viva Classic Live in Venlo. Naast Koninklijke Harmonie Aurora, Koninklijke Harmonie Thorn, Jeugdorkest Nederland, het Limburgs Jeugdorkest en hoornensemble van Artamuse o.l.v. zijn eigen docent Jan Kitzen biedt dit weer nieuwe perspectieven voor Camiel’s muzikale toekomst.