Beeg klaar voor het LKZH Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2017

17 nov 2017, 10:00 Nieuws
nuchter vertroch wint lkzh
Grevenbicht - Beeg - is er klaar voor. En het belooft een prachtig feest te worden: het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2017, kortweg LKZH.
Op 25 en 26 november vindt dit gratis toegankelijke feest plaats in het feestpaviljoen aan de Steenweg in Grevenbicht.
Toen de jeugdige zaate hermenie Nuchter Vertroch uit Beeg vorig jaar het LKZH won, betekende dit niet alleen dat ze zich een jaar lang de beste Zaate Hermenie van Limburg mochten noemen, maar ook dat ze de organisatie van de editie 2017 meenamen naar hun dorp. En nu staat het feest dik in de grondverf en volgt in het laatste weekeinde van november de glanzende afwerking.
Op zaterdagavond 25 november begint rond 17:00 uur de loting waarmee de volgorde van optreden van de 19 (!) deelnemende Zaate Hermeniekes wordt bepaald. Hierna volgt het Limburgs volkslied en een optreden van de organiserende vereniging van vorig jaar: Jonk Geweldj uit Heythuysen. Om exact 18:00 uur gaat het Limburgs kampioenschap echt van start met het optreden van de eerste kapel. Vanaf dan is het de hele avond feest in de tent, met 'gefoets' en 'rempetemp' tot ongeveer 23:00 uur. Een deskundige jury onder leiding van Gouden Humor-winnaar en L1-presentator Tom Doesborg, die let op muzikaliteit, act en optreden maar vooral het Zaate-Hermeniekes-gehalte, beoordeelt de optredens die per hermenie precies 11 minuten mogen duren.

Prijsuitreiking

Om 24:00 uur volgt de prijsuitreiking, dan weten we wie de nieuwe Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes is! Er zijn ook prijzen voor de tweede en derde plaats, er is een publieksprijs en de meeste beschonken deelnemers krijgen ook een prijs. Nieuw dit jaar is een prijs voor de club die het meeste volume geproduceerd krijgt: De Knoerhel Decibel-bel !
Het feest is na zaterdag nog niet voorbij. Op zondag 26 november wordt het feest voortgezet tijdens de Boetegewuëne Beegse Bènnezitting! Het programma varieert van Duitse topact 'Die Pruusje' tot Marleen Rutten en van Demi-Sec tot de Sittardse Vastelaovesband Trööt in de Gööt! De nieuwe Limburgs Kampioen speelt het winnende programma nog eens en daarbij zijn Spik & Span, Wiel Nakken en nog meer (lokale) artiesten ook nog van de partij. Geen reden tot verveling dus! De tent, waar de mogelijkheid is tot het ontbijten met spek en ei, gaat zondag om 10:00 uur open. Het programma is om 19:00 uur afgelopen, maar dan hoef je nog niet naar huis.
Het hele weekend is gratis te bezoeken! Gezelligheid gegarandeerd dus, in Grevenbicht op 25 en 26 november in de feesttent, gelegen aan de Steenweg. Kòmp g'r ouch?!