Limburgs Koor van het Jaar Fusion viert 30-jarig jubileum

18 mei 2023, 18:00 Nieuws
fusion limburgskoor van het jaar3
Tijdens het Klankkleur Festival in november 2022 is vocal group Fusion uit Sittard uitgeroepen tot winnaar van de koorcompetitie.
Daarmee werd Fusion het eerste VNK-Limburg Inspiratiekoor én werd het uitgeroepen tot Limburgs koor van het jaar. Een titel die Fusion een jaar met trots mag dragen. En dat in het jaar waarin het koor zijn 30-jarig jubileum viert.

Fusion viert 30-jarig bestaan tijdens jubileumconcert op 11 juni

Klein met een groots geluid; dát is Fusion uit Sittard. Met 15 zangers en zangeressen brengt het koor populaire muziek op zijn eigen manier. Met een afwisselend repertoire, een mooie klankbalans en een goed aansluitende regie weet de groep bij velen een gevoelige snaar te raken.

Samen bouwen

Alweer 16 jaar staat Fusion onder leiding van dirigente Esther Zaad. Esther is professioneel dirigente en pianiste. “De afgelopen 16 jaar heb ik Fusion zien ontwikkelen van een jongerenkoor tot een serieuze vocal group. Ik houd ervan om koren op een zo leuk mogelijke manier naar een hoger plan te brengen. Het hele proces van samen iets opbouwen, dat vind ik ontzettend leuk. We doen geregeld mee aan festivals en concoursen. Het geeft een doel om naar toe te werken. Zo worden we steeds beter”, aldus Esther.
In de afgelopen 16 jaar werd Fusion drie keer uitgeroepen tot Beste koor van Limburg. Ook wist het koor in 2016 een 2de plaats te behalen tijdens het Nederlands Koor Festival en is het een graag geziene gast in de Topklasse van het landelijke Balk-TOPfestival voor a capellagroepen.

Jubileumconcert

Op zondag 11 juni a.s. viert Fusion haar dertigjarig jubileum met een jubileumconcert. Tijdens dit concert zullen oude succesnummers opnieuw ten gehore gebracht worden, maar ook nieuw repertoire wordt gepresenteerd. Daarnaast zal ook slagwerker Guillaume Strijdhagen te beluisteren zijn. Een jong muzikaal toptalent! Het belooft een prachtige muzikale middag te worden.
Interesse om dit unieke concert bij te wonen? Kaartjes (15 euro) zijn eenvoudig te bestellen via www.koorfusion.nl/tickets
Locatie: Hanenhof (Herenhof 2) in Geleen
Aanvang: 15:00 uur

Vacature voor mannenstemmen

Ter aanvulling is Fusion op zoek naar bassen en tenoren. Heeft u ervaring met zingen in een groep, bent u niet ouder dan 45 jaar en heeft u interesse om te zingen in deze gezellige, ambitieuze amateurgroep? Neem dan eens vrijblijvend contact op via het contactformulier op www.koorfusion.nl .
Fusion repeteert elke dinsdagavond van 20:00-22:00 uur in Limbricht.
jubileum concert poster