Limburgse paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis

06 okt , 7:00 Nieuws
maastricht 426102 1920 gouvernement
CC0
De buitengewone prestaties van vier Limburgse paralympiërs zijn niet ongezien gebleven. Afgelopen vrijdag 4 oktober zijn Chantal Haenen, Noah Mbuyamba, Sam Schröder en Mitch Valize tijdens een feestelijk moment toegesproken door gouverneur Emile Roemer en de Limburgse gedeputeerde voor Sport, Marc van Caldenberg.
De sporters ontvingen een cheque ter waarde van € 5.000 waarmee zij iemand anders kunnen helpen om te gaan sporten.
Alle vier de sporters hebben stuk voor stuk een mooie prestatie neergezet tijdens de Paralympische Spelen van Parijs. Chantal Haenen won een zilveren medaille bij het handbiken, Noah Mbuyamba een bronzen plak bij het verspringen, Sam Schröder won twee medailles in het tennistoernooi en Mitch Valize twee gouden medailles op de tijdrit en wegrit.
Elke sporter ontving een cheque ter waarde van € 5.000. Deze cheque is niet vrij te besteden, maar mag worden ingezet om een ánder te stimuleren te gaan sporten. Dit zal in afstemming met de betrokken sporttakplatforms gebeuren. Dit zijn: Limburg Cycling, Limburg Athletics+, de KNLTB en Iedereen Kan Sporten Limburg.
Door de cheques cadeau te geven aan een ander dragen deze Paralympische atleten een extra steentje bij aan een sportieve en inclusieve samenleving en een Limburg waarin iedereen de kans krijgt om het beste uit zichzelf te halen.