Live-stream H.Mis vanuit Heilig Hartkerk Overhoven

25 okt 2020, 8:25 Nieuws
heilig hartkerk overhoven sittard
De Heilig Hartkerk aan de Geldersestraat in Overhoven heeft al geruime tijd de nodige maatregelen getroffen om een mogelijke besmetting met het coronavirus in de parochiekerk tegen te gaan.
Voor degenen die zich onveilig voelen, gezondheidsklachten hebben, of niet in de gelegenheid zijn om naar de kerk te komen, worden vanaf vandaag livestreams aangeboden van eucharistievieringen in de H. Hartkerk.
Het betreft dan normaliter de vieringen op de zondagen om 10:30 uur. Andere speciale vieringen worden tijdig vooraf aangekondigd, zowel in de streaming als op de website waarop gestreamd wordt.
Het uitzenden van de viering via internet is niet bedoeld als 'vervanging' van de fysieke aanwezigheid tijdens de Eucharistieviering. Er mogen mensen naar de kerk komen. Hoeveel is steeds afhankelijk van de regelgeving van het RIVM en de bisschoppenconferentie.

Over de livestream

Vanaf komende zondag - 25 oktober - heeft u dus de mogelijkheid de viering online te volgen. De aanvang van de viering is om 10:30 uur. De verbinding (beeld) komt online vanaf circa 10:10 uur (rond die tijd kunt u beeld zien).
U heeft de volgende mogelijkheden om de livestream te volgen:
De vrijwilligers van de parochie wijzen erop dat het streamen de eerste keren mogelijk niet vlekkeloos kan verlopen: "Wij bouwen de installatie zelf en proberen gestaag de kwaliteit te verbeteren. In het begin (de eerste keren) kunnen er nog 'kinderziektes' in de opname in beeld/geluid/verbinding zitten. Wilt u ons dit vergeven? Wij werken immers met vrijwilligers en dit is helemaal nieuw voor ons. Geleidelijk aan zullen wij hier meer ervaring in opdoen en zal de kwaliteit verbeteren."