Lokaal Belang vraagt opnieuw aandacht voor Mariahof in Overhoven

19 apr 2017, 8:07 Nieuws
mariahof overhoven sittad
Fractieleider Fred den Rooijen van Lokaal Belang vraagt het College van B&W nog maar eens om aandacht voor de situatie rond de gebouwen van en bij de Mariahof in de Sittardse wijk Overhoven.
Het complex aan de Geldersestraat staat al geruime tijd leeg, is sterk verloederd en al jarenlang een rotte plek in de buurt, een doorn in het oog van de omwonenden. Den Rooijen zegt regelmatig klachten te ontvangen van bewoners van de seniorenwoningen aan de Pater Chevalierstraat, die zicht hebben op de achterzijde van het leegstaande complex.
Den Rooijen: "Onlangs werden wij opnieuw benaderd door omwonenden. Men hoort of ziet geen vooruitgang. Eerder namens het gemeentebestuur aangegeven termijnen zijn inmiddels verstreken. Ramen zijn stuk, gordijnen wapperen in de wind, ongewenste gasten gaan de gebouwen in en hebben aan de achterzijde een hek vernield. Van eventuele bewaking bespeurt men al geruime tijd niets meer. Sommige senioren zijn daardoor bang en durven 's avonds nauwelijks nog naar bed te gaan. Voor de kinderen van de basisschool ernaast, is het evenmin een fraai plaatje."
Reden voor Lokaal Belang om het College van B&W schriftelijk vragen te stellen over de stand van zaken rond het complex. Zo wil de fractie weten of het gebouw nog wel bewaakt wordt en of er met spoed voor kan worden gezorgd dat de ramen aan de achterzijde van het gebouw worden dichtgetimmerd en dat het hekwerk wordt hersteld.
Tevens vraagt men zich af of de kandidaat-koper, waar vorig jaar sprake van was, nog steeds van plan is om de gebouwen te kopen en of al bekend is hoeveel provinciale subsidie aan het project wordt toegewezen. Tenslotte wil Lokaal Belang weten of het College met een tijdspad kan aangeven hoe de voorgenomen aanpak van de herontwikkeling van het complex gaat verlopen.