Lokaal Belang: geen woningen, maar groen

11 jun 2017, 12:59 Nieuws
annadaelstraat sittard
Het voornemen van Wonen Limburg om op het perceel Annadaelstraat 2 in Sittard twaalf innovatieve duurzame sociale huurwoningen te bouwen wordt door veel bewoners van de buurt niet met instemming begroet.
Dat laat de raadsfractie Lokaal Belang weten aan het College van B&W. De geplande woningen zouden pal naast het daar gelegen speeltuintje komen te liggen. Tijdens de op 26 april belegde voorlichtingsbijeenkomst bleek het merendeel van de aanwezige buurtbewoners fel gekant te zijn tegen het plan.
De groenstrook met het speeltuintje is het enige nog resterende stukje openbaar groen tussen de Nusterweg en de Dr. Nolenslaan. De wijk Overhoven komt er wat openbaar groen betreft sowieso al erg bekaaid van af, vindt fractieleider Fred den Rooijen van Lokaal Belang. Hij stelt dat dit stukje groen voor de buurt behouden moet blijven.
Verder vraagt hij zich af waar - mocht het plan toch worden gerealiseerd - de bewoners hun auto's gaan parkeren. "Garages zijn niet in de plannen opgenomen en de parkeerdruk is door de nabijgelegen flat sowieso al hoog. Een slecht plan, waar het gemeentebestuur geen goedkeuring aan mag verlenen, volgens velen uit Overhoven. Op andere plaatsen in de stad worden veelal plekken waar scholen en dergeljke worden gesloopt als nieuwe groenstroken ingericht. In Overhoven laat het gemeentebestuur het laatste restje groen vol bouwen. Is dat niet meten met twee maten?" vraagt Den Rooijen zich af.
Lokaal Belang wijst op het bestaan van een alternatief: als Wonen Limburg per sé wil bouwen, zou het gemeentebestuur in overleg met Wonen Limnburg grond kunnen ruilen. Over niet al te lange tijd wordt immers het schoolgebouw van de voormalige Mikojel op de hoek van de Sportcentrumlaan en dr. Nolenslaan gesloopt. "Een ideale lokatie voor die twaalf woningen. Het perceel aan de Annadaelstraat kan dan door de gemeente met weinig kosten worden ingericht als gewenst en noodzakelijk wijkgroen." aldus Fred den Rooijen, die over deze kwestie schriftelijk vragen heeft gesteld aan het College van B&W.