Loting optochtvolgorde OLS2015

14 feb 2015, 18:29 Nieuws
aanleggen voor het laatste schot
Na carnaval vindt in Maasniel met de loting voor de optochtvolgorde de eerste formele handeling plaats voor het Oud Limburgs Schuttersfeest 2015. Dat gebeurt op 27 februari 2015 om 20:00 uur in Café-Zaal de Ster in Maasniel.
Tot nu toe, zo vindt de organisatie van het OLS2015, was de loting een weinig aansprekende aangelegenheid. Op een vrij ambtelijke manier werden de formaliteiten vervuld en wisten de schutterijen welk nummer ze in de optocht hadden en wanneer ze aan de schietbomen moesten verschijnen. In Maasniel wil de organisatie van het OLS onder het motto 'Belaef Um heel in Neel' ook van de loting een feestje maken.
Er wordt geloot met een procedure die een WK-voetbal waardig is. Maar liefst 152 schutterijen uit Belgisch en Nederlands Limburg hebben zich ingeschreven. Uiteraard verwacht de organisatie dat vertegenwoordigers van alle 152 schutterijen bij de loting aanwezig zullen zijn. Daarbij zitten ook de 10 schutterijen uit Sittard-Geleen: St. Salvius, Limbricht; St. Joseph, Buchten; St. Rosa, Sittard; HH. Marcellinus & Petrus, Geleen; St. Lambertus, Broeksittard; Heilig Kruis, Grevenbicht; Eendracht, Grevenbicht; St. Martinus, Holtum; St. Willibrordus, Obbicht en St. Martinus, Born.
De loting wordt verricht door vier prominenten, onder toezicht van De president van de OLS Federatie en de voorzitters van de aangesloten schuttersbonden zullen toezien op de loting, die wordt verricht door Roermond's kersverse nieuwe burgemeester, Rianne Donders; Roger Reijners, bondscoach van het Nederlands dameselftal, dat naar het WK voetbal in Canada gaat; Ben Peeters, raadslid van de gemeente Roermond, maar nog bekender als Big Bennie en buuttereedner Ger Frenken uit Roggel, die in 2012 buutekampioen van Limburg werd met een buut als sjöttekeuningin.