Louis Kentjens uit Herten heeft op Hemelvaartsdag voor het tweede jaar op rij de titel Barbecue Kampioen van Limburg in de wacht gesleept.
Gisteren vonden in het centrum van Geleen – als onderdeel van het BBQ-evenement Smokey South - de Limburgse Barbecue Kampioenschappen plaats. Deelnemers aan het Limburgs kampioenschap moesten in 4 categorieën een gerecht op de barbecue bereiden: vlees, vis, vegetarisch en de ‘chef choice’. Na een verhitte strijd is teamcaptain Louis Kentjens uit Herten, van team Sjmaak en Deertown Barbecue, voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Barbecue Kampioen van Limburg.
Het team bestond naast Louis Kentjens uit Peter Schoenmakers, Maurice Granetia en Robin Nieling. Hendrik Giesbers van Hennie’s BBQ (Geleen) werd tweede. De gedeelde derde prijs ging naar Tim Janssen van team Sjmaak, Sfeer en Beer (Posterholt) en Hans Korsten van team Waar Rook Is, Is Vuur X Livar (Beek).
Naast het Limburgs kampioenschap vonden er ook masterclasses plaats van voormalig wereldkampioen barbecueën Jord Althuizen. Zijn bedrijf Smokey Goodness verzorgde ook een imposante BBQ-catering. Ook was er een barbecuemarkt. Het evenement Smokey South trok mede door het mooie weer vele duizenden bezoekers naar het centrum van Geleen. De organisatie kijkt tevreden terug op een meer dan geslaagde dag.
Op de foto, van links naar rechts: Louis Kentjens, Peter Schoenmakers, Maurice Granetia en Robin Nieling – Foto: © LIWI Foto