Löwensafari Tudderen keert binnenkort terug

27 jul 2016, 15:43 Nieuws
keizersfeest troot in de goot
Op zondag 6 september 2015 schoot Gangolf (Skip) Schiffler namens kapel Trööt in de Gööt twee keer de vogel af tijdens het Alternatief Vogelsjeite in Sittard.
Daarmee werd hij de nieuwe schutterskeizer van Sittard.
De traditie wil dat daags vóór de volgende editie van het Alternatief Vogelsjeite ter ere van de (dan niet meer zo) nieuwe keizer en zijn keizerin een groot keizersfeest wordt georganiseerd. Dat gebeurt dit jaar op zaterdag 3 september op Cour Solanus, hartje Sittard.
De mannen van Trööt in de Gööt hebben ervaring met keizersfeesten, want in 1986 en in 1992 lukte het de kapel ook al eens de keizerstitel binnen te halen. Ditmaal staat het feest in het teken van de bekende voormalige Löwensafari in Tudderen. Een logische keuze, want keizer Skip werd in Tudderen geboren.
Met het themaLöwensafari, mèr noe in Zitterdbrengt Trööt in de Gööt tijdens het keizersfeest de ambiance van het voormalige safaripark voor even terug, maar dan op Cour Solanus. Iedereen is vanaf 20:00 uur welkom, de entree is vrij, er speelt een goed orkest en tussen de kooien met wilde dieren in het Country Dörp kan er lekker gegeten en gedronken worden!