Lustrumeditie Wèntjerdruim komt eraan

29 okt 2015, 21:53 Nieuws
reuzenrad wentjerdruim jama jamoner1
Het Oktoberfeest is achter de rug. De feestdagen komen nu snel dichterbij en dus is het weer tijd om aan Wèntjerdruim te gaan denken.
De eerste vier edities van dit winterse sfeerevenement in de Sittardse binnenstad werden georganiseerd door een werkgroep onder auspiciën van het Centrummanagement, met financiële steun van onder andere de gemeente.
De lustrumeditie die van 11 december 2015 tot en met 3 januari 2016 wordt gehouden wordt georganiseerd door de gemeente. Het evenement moet - net als de Oktoberfeesten dat doen - de gemeente 'op de kaart zetten'.
Het Centrummanagement Sittard vindt het een goede zaak dat een dergelijk omvangrijk evenement, waar een groot budget mee is gemoeid, door de gemeente wordt georganiseerd. De ondernemers blijven net als afgelopen jaren in de vorm van hand en spandiensten hun volle medewerking aan Wèntjerdruim geven.
Een van de eerste zaken die gaan veranderen zijn de kerstverlichting, die van het begin af aan niet heeft kunnen bekoren en de Wèntjerdruimpinguins: die gaan met pensioen. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt op de website en Facebookpagina van het evenement.