Luuj van Gelaen en omstreken: de Dag van de Wijk gaat weer van start!

08 jun 2023, 16:00 Nieuws
dag van de wijk geleen zuid kluis 2023
Op zondag 25 juni 2023 gaat het weer los op de grasvelden rondom ’t Plenkhoes in de Bachstraat, want dan wordt de Dag van de Wijk weer georganiseerd door het Wijkplatform Geleen Zuid & de Kluis.
Het thema van de Dag van de Wijk isDiversiteit beleven.
Rondom het Plenkhoes worden weer vier markten ingericht:
  • een Informatiemarkt
  • een Hobbymarkt
  • een Eetmarkt en
  • een Tweedehandsmarkt.
mala music
Mala Music
Muziek en kinderattracties zijn er natuurlijk ook.
Het Wijkplatform Geleen Zuid & de Kluis probeert op deze manier de contacten tussen de inwoners uit alle lagen van de bevolking te bevorderen. De vele sociale niveaus die in de wijk naast elkaar leven, zullen baat hebben bij een beter contact en het zal de sfeer in onze groene wijk bevorderen. Door contacten te leggen op de Dag van de Wijk komt er een breder draagvlak voor de vele projecten die in de wijk zijn gestart en die in de komende jaren voor grote veranderingen gaan zorgen.
ricky lee
Ricky Lee
De Dag van de Wijk start om 12:00 uur met een muziekprogramma en dat gaat door tot 18:00 uur. Het wordt een mix van ervaring en aanstormend jeugdig talent. Zo treden o.a. Ricky Lee en Mala Music op. DJ Mauro draait tussendoor zijn plaatjes en praat het muziekprogramma aan elkaar. Geniet ervan onder het genot van een drankje van ’t Plenkhoes.
Maar er is meer te zien en te beleven op de Dag van de Wijk, want op de Hobbymarkt tonen inwoners welke hobby zij hebben. Op de Eetmarkt is het smullen geblazen, want er is keuze tussen de traditionele frites en snacks tot verfijnd Surinaams en Braziliaans eten. Op de Tweedehandsmarkt verkopen de standhouders hun overbodige spulletjes.
Op de Informatiemarkt laten diverse organisaties zien wat er allemaal gebeurt en staat te gebeuren in Geleen-Zuid. Het zijn wel allemaal organisaties die hun steentje bijdragen aan de revitalisering van de wijk. Denk aan organisaties voor de woningbouw, de energievoorziening, de gezondheidszorg en aan organisaties die te maken hebben met je loopbaan of carrière. Wijkplatform Geleen Zuid & de Kluis is ervan overtuigd dat de verbinding tussen de organisaties onderling en de verbinding met de inwoners, door de Informatiemarkt verder wordt aangehaald. Daar hebben we met zijn allen profijt van
Wijkplatform Geleen Zuid & de Kluis organiseert ook een loterij met mooie prijzen, die beschikbaar zijn gesteld door verschillende organisaties in Geleen-Zuid en de Kluis. Een deel van de opbrengst van de loten gaat naar een goed doel. Dat goede doel is een donatie voor de dansschool van Rick Schmitz van ’t Plenkhoes. Die dansgroep is al Europees kampioen en gaat nu op voor het wereldkampioenschap, dat wordt gehouden in Blackpool in Engeland. Het Wijkplatform hoopt dat daarmee de kosten voor de kinderen wat lager zullen zijn. Hierbij dus een oproep aan alle bezoekers om zoveel mogelijk loten te kopen. Het wordt zeer op prijs gesteld.
Het Wijkplatform Geleen-Zuid & de Kluis hoopt u op 25 juni te mogen begroeten op de Dag van de Wijk.