Maaltijd van de Geschiedenis bij Archief De Domijnen

15 mei 2017, 7:18 Nieuws
museum de domijnen 3 19 lr het domein
De Domijnen, de culturele instelling in de gemeente Sittard-Geleen die professionals, cultuurliefhebbers, en vrijwilligers verbindt, kiest elk jaar ter inspiratie een overkoepelend thema. Voor 2017 luidt het thema:Paspoort niet nodig.
Met de traditionele Maaltijd van de Geschiedenis sluiten Archief De Domijnen en Federatie Historie Sittard-Geleen-Born aan bij dit thema.
Dit jaar wordt de Maaltijd van de Geschiedenis georganiseerd op woensdag 7 juni bij Archief De Domijnen aan de Kapittelstraat 6 in Sittard. Een eenvoudig maar heerlijk diner zal de inwendige mens voeden. De geestelijke mens wordt verzorgd door twee interessante lezingen. Erwin Steegen houdt een verhaal over de Maashandel in de Middeleeuwen, Régis de la Haye vertelt het verhaal achter de vele Franstalige familienamen in Limburg.
De Maaltijd van de Geschiedenis brengt de historie aan tafel! Aanschuiven kost 25 euro. Daarvoor krijgt u een maaltijd, koffie/thee/water én twee boeiende lezingen. U bent van harte welkom om aan te schuiven, te leren en mee te discussiëren.

Programma

  • 17:00 uur: Ontvangst door Peer Boselie, stadsarchivaris bij Archief De Domijnen
    Aansluitend komen, afgewisseld door de maaltijd, achtereenvolgens aan het woord:

    • Erwin Steegen, hoofd afdelingen Archieven en Collecties bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) te Maastricht, die zal ingaan op de Maashandel in de Middeleeuwen.
    • Régis de la Haye, voormalig archivaris bij het RHCL, kerkhistoricus en genealoog, laat zijn licht schijnen over de vele Limburgse familienamen met een Franstalige herkomst.
  • 19:30 uur: sluiting door vertegenwoordiger van de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born
Inschrijven kan tot uiterlijk 31 mei. Inschrijven verplicht tot betaling, restitutie is niet mogelijk. Mocht u na inschrijving onverhoopt verhinderd zijn dan kunt u iemand anders in uw plaats laten komen.