Maandag start Week tegen Kindermishandeling

19 nov 2017, 14:42 Nieuws
child 1152327 640 kindermishandeling cc0 via pixabay
Maandag gaat de Week tegen Kindermishandeling van start. Die dag wordt ook een rapport gepresenteerd van de Kinderombudsman.
De Kinderombudsman heeft onderzocht wat gemeenten doen om kindermishandeling en huiselijk geweld te voorkomen.
Jaarlijks zijn bijna 120.000 kinderen slachtoffer van tegen hen gebruikt geweld. Enkele tientallen overlijden aan de gevolgen daarvan.
De Week tegen Kindermishandling heeft dit jaar als thema 'Verbind voor het kind', omdat een gezamenlijke aanpak volgens de organisatie van de week het meest effectief is om kindermishandeling tegen te gaan. "Het belangrijkste doel van de week is om professionals bewust te maken van het belang van goede samenwerking om kindermishandeling effectief aan te pakken."
Tijdens de week worden door het hele land lezingen, workshops en andere activiteiten georganiseerd. Op woensdag 22 november organiseert Zuyd Hogeschool in Sittard voor professionals, docenten en studenten een gratis toegankelijk symposium over kindermishandeling.
Het symposium start met een lezing van Prof. Dr. X.M.H. Moonen, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en bijzonder lector Zuyd Hogeschool, Heerlen. Daarna zullen Cil Stutz en Bart Jansen een persoonlijk verhaal vertellen. Carin Wevers en Fabienne Berg verzorgen een bijdrage over geweldloos communiceren. José Koster vertelt over de positie van ouders.