Maart weer in het teken van Week van Zorg & Welzijn

09 mrt 2018, 13:11 Nieuws
apa20170921rm vivantes gezelligheid groep 28
Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart vindt weer de Week van Zorg & Welzijn plaats. Inmiddels alweer de 6e editie.
En meer dan ooit is deze week nodig. Want er zijn 43.000 banen in de grootste sector van Nederland te vervullen. Meer dan duizend zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer. De locaties lopen uiteen van verzorgingshuis om de hoek tot een operatiekamer in een groot ziekenhuis in de buurt. Ook bij Vivantes staan de deuren zaterdagmiddag 17 maart van 14:00-16:30 uur open bij een groot aantal locaties.

Wereldrecordpoging Maarten van der Weijden op maandag 12 maart 2018

Olympisch kampioen Maarten van der Weijden is ambassadeur van deze week en gaat iets bijzonders doen. Hij gaat op 14 zorg- en/of welzijnslocaties zwemmen. Dat doet hij per locatie 1 uur, en zo reist hij door heel Nederland. Totaal zal hij 36 uur bezig zijn om deze wereldrecordpoging te behalen, en tegelijk aandacht te vragen voor het mooie werk dat wordt verzet door de 1,2 miljoen mensen die werken in de sector. "Ik ben trots dat ik dit mag doen, want ik ben natuurlijk ook geholpen door de gehele sector tijdens mijn kanker. Dat motiveert mij extra om deze wereldrecordpoging te behalen", aldus Maarten van der Weijden.

Volop activiteiten

De Week van Zorg & Welzijn staat weer bol van de activiteiten door het gehele land. De meer dan duizend organisaties openen hun deuren en laten het gewone werk zien, maar organiseren ook speciale activiteiten.
De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Open Dag van Zorg & Welzijn op zaterdag 17 maart. Deze dag trekt landelijk al jaren honderdduizenden bezoekers.Vivantes nodigt buurtbewoners, familie van bewoners en medewerkers en iedereen die nieuwsgierig is naar de ouderenzorg dan ook uit om zaterdagmiddag 17 maart langs te komen tussen 14:00-16:30 uur bij een van de deelnemende locaties: .Deze middag kun je een kijkje nemen in onze huizen en deelnemen aan leuke activiteiten en workshops, genieten van muziek of gezellig samen zijn met een lekker hapje of drankje.Klantadviseurs staan klaar om vragen over wonen bij Vivantes of over andere zorgproducten van Vivantes te beantwoorden. Wie meer wil weten over werken of vrijwilligerswerk in een verpleeghuis of verzorgingshuis kan de zorgmedewerkers, dagbestedingscoaches, vrijwilligers of HRM-medewerkers aanspreken.
» Actuele informatie vind je op deze FB pagina .