Man en vrouw uit Geleen aangehouden wegens herhaalde verwaarlozing van dieren

06 okt , 18:00 Nieuws
dierenverwaarlozing
Een man (64) en een vrouw (63) uit Geleen zijn onlangs aangehouden voor overtreding van de Wet Dieren. Het stel werd eerder al aangehouden voor hetzelfde feit.
In 2019 werden in de woning van het echtpaar tientallen dode dieren aangetroffen. Uit onderzoek bleek aan deze dieren de nodige zorg te zijn onthouden. In maart van dit jaar werd het tweetal opnieuw aangehouden in een vakantiewoning in Herkenbosch voor dierenmishandeling en het onthouden van de nodige zorg en overtreding van een houdverbod. In de vakantiewoning werden tientallen kattenkadavers aangetroffen en tientallen levende dieren.
Ondanks het houdverbod gingen ze toch weer de fout in. De collega's van de dierenpolitie kregen de indruk dat er iets niet in orde was, nadat bij hercontrole van het stel nooit iemand thuis bleek te zijn.
Met de hulp van politie basisteam Westelijke Mijnstreek kon de vrouw worden aangehouden in een vakantiewoning in de gemeente Beekdaelen. De man werd even later op zijn werk aangehouden. Het bleek dat ze behalve de hond nu ook 2 katten hadden die er verwaarloosd bij zaten.
Na het afhandelen van de zaak werd het tweetal opnieuw aangehouden voor het overtreden van de justitiële voorwaarden, het houdverbod. De dieren zijn in beslag genomen en tee controle en verzorging naar een opvanglocatie gebracht.
Maakt u zich zorgen over het welzijn van dieren, bel dan de dierenpolitie op 114.