Marleen van Rijnsbergen uit Sittard nieuwe directeur Kledingbank Limburg

13 mrt 2021, 12:16 Nieuws
marleen vnan rijnsbergen kledingbank limburg maasbracht
Marleen van Rijnsbergen uit Sittard wordt de nieuwe algemeen directeur van Kledingbank Limburg.
Het oud-raadslid namens de SP in Sittard-Geleen, oud-lid van Provinciale Staten en oud-gedeputeerde Van Rijnsbergen volgt vanaf volgende maand Otto Veenendaal op, die sinds 2015 directeur bij Kledingbank Limburg was.
Een van de activiteiten van Kledingbank Limburg is het verstrekken van kleding, schoeisel en verzorgingsproducten aan mensen uit de doelgroep stille armoede en werkende armoede, die in het bezit zijn van een Doorverwijzingsbrief van een erkende hulpverlener. Daarnaast zet Kledingbank Limburg zich in voor het bestrijden van armoede door te investeren in de doelgroep en verder worden trajecten aangeboden om via vrijwilligerswerk, activering en/of opleiding te werken aan maatschappelijke participatie en/of deelname aan de lokale of regionale arbeidsmarkt.
Als algemeen directeur komt Van Rijnsbergen aan het hoofd te staan van een organisatie waar meer dan 100 vrijwilligers werken.
Het uitgiftepunt van Kledingbank Limburg in Maasbracht is erkend als een essentiële winkel. Het is Kledingbank Limburg in deze moeilijke coronatijd – met dank aan provincie, gemeenten en bedrijven – gelukt om de dienstverlening aan haar cliënten voort te zetten en hen te voorzien van goede kleding.