Marotte-kènjerleidje 2016: Kolder in de bol

31 jun 2015, 22:41 Nieuws
z bs leyenbroek kenjerleidje 2016 kolder in de bol
Dinsdag 26 mei presenteerde een afvaardiging van de muziekcommissie van stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd het Marotte-kènjerleidje (kinderliedje) 2016 aan enkele leerkrachten van basisschool Leijenbroek uit Sittard.
Jaarlijks zet De Marotte een speciaal voor dat doel gecomponeerd liedje op de cd van het nieuwe seizoen. Elke keer zingt een andere basisschool een nummer van een andere componist. De deelnemende school organiseert een heel project. Onderdelen daarvan zijn de selectie van de groep zangers en zangeressen, liedje oefenen, kleding bedenken en maken, dansje verzinnen en instuderen, inzingen van het liedje in de geluidsstudio, optredens en interviews. Niet vreemd dus dat direct aan het begin van een nieuw schooljaar voor de kinderen gestart wordt. Toch beginnen de voorbereidingen voor de leerkrachten en ouders nog eerder. Zo kunnen zij, samen met De Marotte, zorgdragen voor een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemers.
Mark Courage
De compositie is dit jaar van de hand van Mark Courage. Hij tekende voor de tekst en de muziek. Mark groeide op in het Narreriek van Overhoven en woont nu in het Limbrichterveld. Hij is oud-klarinettist en saxofonist van harmonie Sint Joseph en carnaval zit van kinds af aan in zijn bloed. In het dagelijks leven is Mark muziektherapeut en singer/songwriter en treedt hij regelmatig op met de band Quramitry. Onlangs was de band nog te gast in het programma de Muziekfabriek unplugged op L1 televisie.
Het kinderliedje heeft de titel Kolder in de bol
gekregen. Mark: "Het lied is vernieuwend qua stijl. Het bevat Beyoncé-dance invloeden en Balkan-brass sounds".
Basisschool Leijenbroek is natuurlijk geen onbekende in het Sittards carnavalsfeest. Jaarlijkse deelname aan de kinderoptocht, een eigen zitting op school en al meermaals trots dat oud-leerlingen gekozen zijn tot stadsprins. Een enthousiaste groep ouders en leerkrachten gaat dus nu met het lied aan de slag.
Op de foto staat Mark tussen de Kolder-Crew van Leyebrouk
, Rianne Kretzers, Loraine Pfennings, Suzanne Hannen en Marie-José IJpelaar. (v.l.n.r.).