Math Dirks nieuwe dirigent voor Sittards Mannenkoor Si-Tard

27 aug 2019, 21:34 Nieuws
sittards mannenkoor sept 2017 roelfotografie 120
Sittardenaar Math Dirks volgt Emmanuël Pleijers op als dirigent van Sittards Mannenkoor Si-Tard.
Met ingang van oktober neemt hij de baton over van Pleijers, die bijna tien jaar dirigent was van het koor. Pleijers had veel aandacht voor de klankkleur van het koor en de verbreding van het repertoire.
Pleijers kreeg de unieke kans om zijn grote liefde voor pianotechniek uit te breiden. Als gecertificeerd pianotechnicus is hij één van enkele uitverkorenen die zijn toegelaten tot de bacheloropleiding restaureren en conserveren van piano en vleugel in Brussel en Antwerpen. Pleijers dirigeert het koor op 18 september voor het laatst tijdens het Bevrijdingsconcert in de Schouwburg De Domijnen. Lees verder onder de foto.
emmanuel pleijers foto roel fotografie
Emannuël Pleijers © roelfotografie
Zijn opvolger, Math Dirks, een geboren en getogen Sittardse bariton, is geen onbekende voor het koor. In 1985 trad hij voor het eerst op als solist op bij een uitvoering van Si-Tard. Het koor werkte vaker muzikaal samen met Math Dirks. Als ambassadeur van KNZV-Limburg hielp Math het koor de laatste jaren mee om nieuwe zangers te werven. De solowerken op de door het koor uitgebrachte CD bij het 120-jarig jubileum - Zittesje Teun - zijn door Math uitgevoerd. Op 27 oktober aanstaande is het koor al met Math te gast op het concert bij het Buchtens Mannenkoor.