Mega-sing-a-long op de Markt in Sittard met Ernst Daniël Smid

01 sep 2017, 11:00 Nieuws
mega sing a long markt sittard
Op zaterdag 9 september organiseert De Domijnen om 20:30 uur, als hoogtepunt van de opening van het culturele seizoenKom bij ons op de bank, een mega-sing-a-long met Ernst Daniël Smid op de Markt in Sittard.
Het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen met populaire licht-klassieke muziek, zoals Funiculì, funiculà, alom bekende evergreens, zoals You never walk alone en musicalhits, zoals Edelweiss uit The sound of music.

10.000 stemmen op de Markt in Sittard

Iedereen mag en kan meezingen. Of men nu in een koor zingt, in een band of alleen onder de douche... het maakt niet uit. Ernst Daniël Smid en harmonieorkest Concordia uit Ittervoort loodsen iedereen vakkundig door de liedjes heen. Teksten hoeven ook niet uit het hoofd geleerd te worden. Er worden die avond tekstboekjes uitgedeeld.
Dé stemmen van Sittard-Geleen: Noëlle Hendrix, Femke Bruls en Peter Schurkens treden ook op tijdens de sing-a-long. Zij werden onlangs (op 20 augustus tijdens een masterclass in Schouwburg De Domijnen) door Ernst Daniël Smid uitverkoren om met hem het podium te delen tijdens de sing-a-long.

Paspoort niet nodig

De mega-sing-a-long 10.000 stemmen maakt onderdeel uit van de activiteiten tijdens het themajaar Paspoort niet nodig bij De Domijnen. De cultureel intendanten van De Domijnen, Michel Sluysmans en Servé Hermans verwennen inwoners van Sittard-Geleen en de regio dit jaar met verschillende uiteenlopende projecten. Zo volgen later dit jaar nog een Euregionale tienerruil en Agape, een liefdevol kerstverhaal.
Mega-sing-a-long 10.000 stemmen
Zaterdag 9 september om 20.30u op de Markt in Sittard
Met Ernst Daniël Smid en harmonieorkest Concordia
Entree is gratis