Mike Geene nieuwe keizer Alternatief Vogelsjeite Zitterd

08 sep , 20:00 Nieuws
sjalevaegesj mike geene keizer 2024
"Een bizarre dag". Zo typeerde Mike Geene vanavond zijn deelname aan 't Alternatief Vogelsjeite op de schootsvelden in Sittard.
En bizar mag je het gerust noemen: voor het eerst met een nieuwe club - De Sjalevaegesj - meedoen aan het Alternatief Vogelsjeite, voor het eerst schieten met een windbuks, gelijk koning worden en vervolgens ook nog eens keizer en daarmee bovendien de vijftigste keizer in de historie van het ludieke evenement is geen voor de hand liggend scenario.
En wat het extra bizar maakte is dat het kavelen door de koningen om de keizerstitel voor het eerst in de historie van dit schuttersfeest een shoot-out kende. Na een schot van Mike gebeurde er even niets, een volgende schutter stond klaar toen de gehavende piepschuimen vogel door een windvlaag in tweeën brak en viel. Nagenoeg op hetzelfde moment drukte de volgende schutter af en claimde de winst.
Na enige discussie met de jury werd besloten tot een shoot-out tussen de twee laatste schutters. Een goed half uur later was Mike opnieuw degene die de vogel voor het laatst raakte voordat die van zijn stok werd geschoten. Ditmaal was er geen twijfel mogelijk. En daarmee schoot Mike vandaag niet twee, maar twee en een halve keer de vogel af en kreeg hij korte tijd later het keizerszilver omgehangen door Minouche Heinemans, de keizerin van vorig jaar.
Volgend jaar verzorgen De Sjalevaegesj daags voor het volgende Alternatief Vogelsjeite ter ere van keizer Mike het keizersfeest.
sjalevaegesj keizer 2024