Monsterscore Maud Hermans bij verkiezingen

20 mrt 2015, 23:42 Nieuws
maud hermans kandidaat provinciale staten voor cda 16 9
Bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart heeft CDA-kandidaat Maud Hermans uit Munstergeleen een stevig electoraal succes behaald.
Met in totaal 3807 stemmen komt zij als nieuwkomer binnen in de provinciale politiek.
Maud Hermans behaalde in haar eigen Sittard-Geleen al een geweldig resultaat met 2340 voorkeurstemmen. In de rest van de provincie deed ze er met 1467 stemmen nog een stevige schep bovenop om tot een totaal van 3807 te komen.
Op de lijst van CDA-kandidaten neemt Maud Hermans met dit aantal stemmen een derde plaats in. Alleen de twee zittende gedeputeerden haalden meer stemmen. Een prestatie van formaat voor een nieuwe kandidaat, die op basis van dit resultaat meteen een stevige positie in de nieuwe fractie kan innemen.
Een woordvoerder van het CDA Sittard-Geleen laat weten veel vertrouwen te hebben in de nieuwbakken volksvertegenwoordiger, die onder andere de regio Westelijke Mijnstreek in de CDA-fractie gaat vertegenwoordigen. "Een glansrijke carrière in de politiek ligt voor haar in het verschiet."
"Naast de hoge score van Maud Hermans en het feit dat we in Sittard-Geleen weer grootste partij zijn spreken we ook onze dank en erkentelijkheid uit voor de inzet van de kandidaten die ter ondersteuning op de lijst stonden. Wouter IJpelaar met 698 stemmen, Rob Pernot 995 stemmen, Dave Ensberg 651 stemmen, John Knoors 181 stemmen en Wim Dekkers 37 stemmen."