Mooie plannen voor het gebied rond de Kleine Steeg in Sittard

03 aug , 14:00 Nieuws
te slopen pand rijksweg zuid 26 sittard
Verwacht wordt dat over niet al te lange tijd wordt gestart met de sloop van het voormalige pand van Vidar aan de Rijksweg-Zuid in Sittard.
Het pand maakt samen met een aantal andere al panden in het gebied rond de Kleine Steeg - waarvan er enkele al geruime tijd leegstaan - deel uit van een gebied waar in de komende jaren nieuwbouwplannen gerealiseerd moeten gaan worden. Denk aan de vroegere koksschool en het oude pand van het UWV aan de Rijksweg Zuid en het pand van Vidar.
Het voormalige schoolgebouw van De Hoefer is momenteel in gebruik als tijdelijke huisvesting voor - ten gevolge van de door Rusland ontketende oorlog - ontheemde inwoners van Oekraïne, maar maakt ook deel uit van het plangebied. Ook het pand van Jenaplanschool De Vlieger komt daar nog bij: de school verhuist met ingang van het schooljaar 2025-2026 naar een nieuwer schoolgebouw aan de Pattonstraat in het Limbrichterveld. De percelen waar deze panden op staan, grenzen aan elkaar. Hierdoor ontstaat een gebied dat volop kansen biedt voor nieuwe ontwikkelingen.
De gemeente wil van deze ‘stenen’ kantoor- en schoollocatie in de toekomst een groene woonomgeving maken. Een nieuwe woonwijk, met verschillende woningtypes en doelgroepen. Een omgeving die duurzaam wordt gebouwd, met aandacht voor klimaat en natuur.